INSAMLING!

Vi har hållit utkik efter ett projekt som vi kan ha en insamling för här i Moshi och nu har vi lärt känna Living som är in-country director för ett skolprojekt samt har kontakt med många behövande familjer. 
 
Skolprojektet heter Project MEMA (Making Education in Moshi Accessable) och startades 2009 av Amy Wendel från USA. Det är en non-profit organisation som stöttar förskolor, låg- och mellanstadieskolor med skolmaterial, skolavgifter och luncher åt barnen. Skolan vi besökte idag är en förskola som heter Wagereza Nursery School. Själva skolan ligger på ett fängelseområde och de flesta eleverna är barn till vakterna. Barn till interner som sitter i fängelset går i denna skolan tills de är 2 år gamla, sedan tas de om hand av socialen då de inte får vi i ett fängelse efter den åldern. Den andra skolan som projektet stöttar och som vi förhoppningsvis ska besöka nästa vecka ligger i en by en halvtimme från Moshi och är en låg- och mellanstadieskola. 
 
Det vi hoppas kunna stötta dessa skolor med är skolmaterial, luncher, fotbollar och andra uteleksaker, en presenning eller matta till golvet i pysselklassrummet där det just nu ligger en trasig presenning. 
 
 
 
 
 
Utöver skolprojektet besökte vi två familjer tillsammans med Living. Den första familjen bestod av mormor, moster, mamma och de två barnen Clara och Innocent. Mamman till barnen har en psykisk sjukdom och har därför svårt att få jobb och försörja sina barn, därför bor de tillsammans med släktingarna. Trots det har de ändå svårt att få pengar så att det räcker till hyra och mat. Alla i familjen bor i ett rum där de sover i en våningssäng. Det som gör saker och ting ännu svårare för dem är att Clara har klumpfot. Det innebär att hennes fötter växer på ett sätt som deformerar dem. Mamman måste köpa skor från KCMC, där vi praktiserar, men de fungerar inte helt och hållet och nu är det hög tid att köpa nya. 
 
Vi hoppas kunna hjälpa denna familj med hyra, mat, ett par nya skor till Clara samt leksaker.
 
Den andra familjen vi träffade bestod av mamma, tvillingarna Asia och Mariam samt lillasyster Aziza. Pappan i den här familjen gick hastigt bort i oktober förra året. Redan innan dess brukade Living hälsa på dem och köpa med sig mat för att hjälpa till. Asia fick nämligen en svampinfektion i huvudet för ett par år sedan som hon blev så sjuk av att familjen nästan förlorade allt hopp. Hon låg inne på sjukhus i två månader och det är allt annat än gratis att här i Tanzania. Helt plötsligt vände det, tack och lov, och Asia är nu sig själv igen. Hon vill bli lärare när hon blir stor och Mariam vill bli sjuksköterska. 
 
Vi hoppad kunna hjälpa denna familj med varsin ny skoluniform till tvillingarna (en skoluniform kostar ca 100 kr), hyra, mat, nya par skor samt lite leksaker. 
 
Detta är två exempel av fler familjer som behöver stöttning och som Living har kontakt med. Vi kommer ta kontakt med fler beroende på hur mycket pengar vi hinner få in innan vi åker hem.
 
Tankens att vi vill stötta Project MEMA samt så många familjer vi har råd med och vi kommer visa vad pengarna går till både i bilder och text så att man som givare känner sig trygg med var pengarna hamnar. 
 
För att skänka:
- Swisha till Stephanie på 0722015397
eller,
- sätt in pengar direkt på bankkonto: 9272-373 609 1 (Ica-banken)